Muhasebe Forumu Ana Sayfa
Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Muhasebe Forum Birligi > SSK VE VERGİ MEVZUATI
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş
 SON KONU BAŞLIKLARI:  


2008 Mali Tatil 1 Temmuzda Başlıyor

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kaankocdag Açılır Kutu Gör
Admin Group
Admin Group


Kayıt Tarihi: 01 Jan 2007
Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 574
  Alıntı kaankocdag Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2008 Mali Tatil 1 Temmuzda Başlıyor
    Gönderim Zamanı: 30 Jun 2008 Saat 4:49pm
2008 mali tatili 1.Temmuz.2008 Salı günü başlayacak, 20.Temmuz.2008 Tarihinde sona erecektir. Ancak 20.Temmuz.2008 tarihi pazara rastladığı için Mali Tatilin son günü 21.Temmuz.2008 olarak uygulanacaktır. Mali Tatil Uygulandığı tarihlere denk gelen;

Vergi Dairelerine verilen beyannameler bildirimler ve ödemeleri,

506 sayılı Sos­yal Sigortalar Kanununa tâbi işverenlerin, beyan, bildirim ve ödemeleri,

4447 sa­yı­lı İş­siz­lik Si­gor­ta­sı beyan bildirim ve ödemeleri,

4857 sa­yı­lı İş Ka­nu­nu­na  gö­re işverenlerce ya­pıl­ma­sı ge­re­ken, beyan bildirim ve ödemeleri,

1479 sayılı Esnaf ve Sanatkârlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar beyan bildirim ve ödemeleri,

2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa tâbi sigortalıların, bilirim beyan ve ödemeleri,

Mali tatilin bitiminden itibaren (28.Temmuz.2007 tarihine kadar) 7 gün içinde yerine getirilecektir. Mali tatile rastlayan sürelere ilişkin tebligat iş­lem­le­rin­de sü­re, ma­lî ta­ti­lin son gü­nün­den iti­ba­ren iş­le­me­ye başlayacak. Malî ta­ti­lin so­na er­di­ği gü­nü iz­le­yen ye­dinci gün me­sai sa­ati bi­ti­min­de so­na er­miş sa­yı­lacaktır.

 

Ayrıca Ma­lî ta­til sü­re­sin­ce in­ce­le­me ama­cıy­la def­ter ve bel­ge­le­rin ib­ra­zı ta­lep edi­l­meyecektir.

 

Mali tatil uygulama süresinde Güm­rük ida­re­le­ri, il özel ida­re­le­ri ve be­le­di­ye­ler ta­ra­fın­dan tarh ve/ve­ya tah­sil edi­len ver­gi, re­sim ve harç­lar­la il­gi­li beyan, bildirim ve ödemelere normal süresi içerisinde yerine getirilecektir.

 

Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup Mali tatile rastlayan döneme ilişkin Muhasebeci ve Mali Müşavirler tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında Vergi daireleri ve diğer kuruluşlar tarafından kayıt dışı işlemlere ait denetim ve kontrol normal şekilde devam edecektir. Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken (Fatura, Fiş vb.) belgeleri düzenlemeleri ve Mükelleflerin bu konudaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir.

 

Mali tatil süresi içinde Tüm meslek mensupları bürolarında özellik arz eden konular için gerekli eleman bulunduracak olup bu işlemler dışında yapılması gerek iş ve işlemler mali tatil uygulaması bitiminden sonra yerine getirilecektir. Bu konuda mükelleflerin duyarlı olmalı ve farkı bir talepte bulunmamalarını önemle rica ederiz.

 

Şunun özellikle bilinmesini isteriz ki yaptığımız işin önemi ve özelliği gereği bedenen ve fikren yoğun bir çalışma isteyen mesleği icra etmekteyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar gelişen teknoloji bizlerin bu çalışmayı yapmasını zorunlu kılmaktadır Tüm kamuoyunun bu çalışmamızın karşılığında da hem yaptığımız işe hem de bizlerin sosyal kazanımlarına saygı duyması en büyük isteğimizdir.

 

Bu yıl ikincisini kutlayacağımız mali tatilin Başta meslek camiamız olmak üzere ülkemize ve tüm iş dünyasını hayırlı olmasını diler, tüm meslektaşlarım güzel bir tatil geçirmesini temenni ederim." 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.50 [Free Express Edition]
Copyright ©2001-2008 Web Wiz

Bu Sayfa 0,078 Saniyede Yüklendi.